Cupping

Cupping – også kaldet vakuumterapi – er en gammel og meget effektiv behandlingsform. Behandlingen har en utrolig positiv virkning på lymfekirtlerne og blodcirkulationen i kroppen. I behandlingen benyttes sugekopper, der fremkalder et vakuum på det behandlede område. 

Til cupping benyttes en kop, der enten er lavet at glas eller plastik. Koppen placeres på specifikke punkter på kroppen og fungerer som en sugekop, der suger den dækkede hud op i koppen. Det betyder, at bindevævet løftes og frigiver stagneret energi. 

Man kan anvende cupping med succes til flere forskellige lidelser. Blandet andet kan nævnes:

  • – Luftvejslidelser
  • – Forkølelse
  • – Ryg- og skuldersmerter samt andre muskelsmerter
  • – Cellulitis
Under behandlingen med sugekopperne vil der opstå mærker i huden. De er runde og rødlig blå og har samme størrelse som koppen, der efterlader dem. Det kan se ret dramatisk ud, men de forsvinder efter et par dage. Hvis du er kvinde, er det derfor en god ide ikke at få en behandling dagen før du skal til fest i kjole med bar ryg.

Cupping-metoden gør ikke ondt, men kan mærkes. Jeg er naturligvis altid opmærksom på, at behandlingen skal tilpasses den enkelte klients smertetærskel. Som klient vil man opleve en følelse af lindring allerede efter den første behandling, og ofte er det nok at få en eller to behandlinger. 
Man kan benytte cupping som en effektiv forbyggende behandling, der hele tiden sørger for, at de er ”fit for fight” andre kommer med en specifik fysisk udfordring, som der skal gøres noget ved.

Det er utroligt effektivt at blive behandlet med cupping. Det siges, at vævets kredsløb forbedres fire gange mere end ved en traditionel massage. Vakuummet, der opstår ved brug af kopperne, løsner dybtliggende spændinger og frigiver affaldsstoffer i kroppen. Dermed er en behandling med cupping med til at øge den naturlige udrensning, der foregår i kroppen.

Efter en behandling med cupping er det normalt, at du kan føle dig temmelig træt og måske utilpas. Det er dog kun på behandlingsdagen, at der er risiko for dette. Det skyldes de mange affaldsstoffer, der bliver frigivet som følge af behandlingen. Derfor er det også vigtigt, at du drikker meget vand i dagene efter behandlingen, så affaldsstofferne kan komme ud af kroppen.  Har du behov for en behandling mere skal der mindst gå 4 til 7 dage før behandlingen kan foretages.